De werkkostenregeling geldt alweer een aantal jaren. Voordat we 2021 afsluiten, benoemen we in dit artikel de belangrijkste punten van deze regeling.
In beginsel is alles wat u aan uw medewerker verstrekt of vergoedt loon. Niet álle verstrekkingen en vergoedingen voor uw medewerker zijn belast. Bepaalde zaken kunt u onbelast vergoeden, verstrekken of ter beschikking stellen. Een deel daarvan gaat - als het is aangewezen als eindheffingsloon - ten laste van uw vrije ruimte voor de WKR. Maar er zijn ook intermediaire kosten, gerichte vrijstellingen en nihilwaarderingen, die niet ten laste gaan van uw vrije ruimte.
Belastingvrij extra waarderen?
In 2021 is de vrije ruimte 3% over de eerste € 400.000 van de loonsom van de werkgever, over het meerdere geldt 1,18%. Dit geeft u kansen om de verloning in december fiscaal extra voordelig te laten verlopen of medewerkers in een andere vorm (attentie, kerstpakket etc.) belastingvrij extra te waarderen. Beoordeel uw nog resterende vrije ruimte en maak daarbij gebruik van de doelmatigheidsmarge van € 2.400 per persoon per jaar. Tot dit bedrag beschouwt de Belastingdienst vergoedingen en verstrekkingen als gebruikelijk. Let op: de werkkosten ten laste van de vrije ruimte moeten “aangewezen” worden. De meest praktische manier is om ons te mailen wat er ten laste van de vrije ruimte moet worden gebracht, dan is aan de voorwaarde voor aanwijzen voldaan.
Contact
Uw relatiebeheerder neemt contact met u op! Wilt of kunt u daar niet op wachten? Aarzelt u dan niet om contact met ons op te nemen. We nemen geen contact met u op indien uzelf (in uw persoonlijke holding) alleen op de loonlijst staat en in overleg met ons een vaste onkostenvergoeding ten laste van de volledige vrije ruimte is bepaald. Indien deze onkostenvergoeding maximaal is uitgenut in 2021, rekent u er dan wel op dat het bedrag van de onkostenvergoeding in 2022 zal dalen.
18 november 2021
Geplaatst in:
Nieuws