De vakantieperiode is voor velen voorbij. Het ‘gewone’ leven gaat weer beginnen. De scholen beginnen aan een nieuw schooljaar. Televisieprogramma’s beginnen aan een nieuw seizoen. Op de derde dinsdag van september wordt het nieuwe parlementaire jaar geopend. Ook al wijzigt het jaartal niet, op veel gebieden begint er na de zomervakantie een nieuw jaar.

Voor een nieuw kalenderjaar worden vaak goede voornemens gemaakt. Maar wat blijkt, volgens deskundigen is september een ideale maand voor goede voornemens. In september beginnen voor veel mensen nieuwe routines en dat maakt het makkelijker om andere veranderingen door te voeren. Bovendien zijn we vaak beter uitgerust en meer ontspannen aan het eind van de zomervakantie dan na de drukke decembermaand.

Dat in september voor velen nieuwe routines beginnen komt doordat de zomervakantie voor velen een periode van (zelf)reflectie is. Na de zomer gaan zij met frisse energie weer aan het werk, vol goede voornemens en nieuwe plannen. Dankzij hernieuwde inzichten worden nieuwe activiteiten opgestart. Reorganisaties worden doorgevoerd. Dat kan in het groot zijn of in het klein. Dat kan binnen het bedrijf zijn of in het privéleven.

Of het nu klein is of iets groots, het belangrijkste is dat het ruimte geeft. Ruimte in de agenda of in het hoofd. Ruimte voor nieuwe energie. Door de ruimte die ontstaat kan iets kleins heel groot worden. Zo kan het werkgeluk weer groeien of kunnen rendementen toenemen. Of nog mooier, allebei!

Als we het geluk hebben van een mooie nazomer kan de zon meehelpen om de groei tot bloei te brengen. En heel persoonlijk, een nieuwjaarsduik spreekt mij tijdens een mooie nazomer spreekt veel meer aan dan in januari...

Nu de vakantieperiode voorbij is ben ik benieuwd. Welke nieuwe inzichten zijn er deze zomer ontkiemd? Wat ga jij anders doen?

Veel voorspoed gewenst bij het uitvoeren van jouw goede voornemens.
Een gelukkig nieuw jaar!

Renger Kok
Belastingadviseur bij Lansigt accountants en belastingadviseurs
We houden de wet- en regelgeving voor u in de gaten, zodat ons advies en begeleiding altijd gebaseerd zijn op de meest actuele informatie.

5 september 2024
Geplaatst in: Nieuws, Blogs