Drie op de vijf bedrijven hebben medewerkers met geldproblemen, dit blijkt uit een onderzoek van Nibud. Een medewerker met geldproblemen heeft impact op uw bedrijf. Samen met u kunnen we deze invloed op uw bedrijf beperken!
Herken signalen
Pak signalen van geldzorgen bij uw medewerkers tijdig op. Met deze tool herkent u signalen van uw medewerker met geldproblemen.
Een goede HR-afdeling helpt
Via uw medewerker met geldproblemen kunt u te maken krijgen met productiviteitsverlies en ziekteverzuim. Uw HR-afdeling kan bijdragen aan een laag ziekteverzuim en hoge productiviteit doordat medewerkers niet te veel stress ervaren. Heeft u geen eigen HR-afdeling? Mijn collega Matthijs kan u helpen.
Uw medewerker kan hulp krijgen!
Wijs uw werknemer op de webpagina Hoe kom ik van mijn schulden af ,of verwijs naar de eigen gemeente. Gemeentes krijgen geld van de overheid om inwoners te helpen bij het oplossen van schulden. Gemeentes bepalen zelf hoe zij hulp bieden.
Loonbeslag
Schuldeisers kunnen beslag leggen op het salaris van uw medewerker. Dat heet loonbeslag of ‘derdenbeslag’. Als werkgever moet u meewerken aan een loonbeslag en een bedrag inhouden op het salaris van uw medewerker.
Heeft uw medewerker een loonbeslag? Wij zorgen voor een juiste salarisverwerking. Neem contact op met uw contactpersoon van Team Loon en Advies.
WKR
Sommige werkgevers geven hun medewerkers een extraatje. Extraatjes die in de vrije ruimte van de WKR worden gegeven worden niet bij het inkomen van de werknemer opgeteld. Zo komen eventuele toeslagen niet in gevaar.
In 2023 kunnen werkgevers met een loonsom van € 400.000 of minder 3% van de loonsom belastingvrij aan de medewerkers besteden. Over het bedrag van de loonsom boven € 400.000 is de vrije ruimte in 2023 1,18%.
In ons salarispakket LAHRS kunt u per run bekijken wat uw fiscaalloon en de bijbehorende ongebruikte vrije ruimte is.
Heeft u hier vragen over?
Wilt u meer weten over wat te doen als uw medewerker schulden heeft? Esther van der Houwen helpt u graag verder.
24 april 2023